ГоловнаСвіт

Сирійська опозиція погодилася взяти участь у женевських переговорах

Високий комітет з переговорів прийняв рішення брати участь у переговорах після отримання гарантій від США і ООН

Сирійська опозиція погодилася взяти участь у женевських переговорах
Результаты авианалета 13 декабря, Дума
Фото: EPA/UPG

Основна об'єднана група сирійської опозиції погодилася взяти участь у переговорах, які почалися в п'ятницю, 29 січня, в штаб-квартирі ООН у Женеві.

Про це повідомляє Русская служба Би-би-си.

"Високий комітет з переговорів прийняв рішення брати участь у переговорах в Женеві після отримання гарантій від США і ООН", - йдеться в заяві, поширеній за допомогою телеканалу "Аль-Арабія".

Напередодні зустрічі в Женеві посланник ООН Стаффан Де Містура відправив відеозвернення до сирійського народу, в якому заявив, що не можна допустити провалу переговорів.

Зустріч щодо Сирії повинна була початися з непрямих переговорів Дамаску й опозиції.

Як повідомлялося раніше, в штаб-квартирі ООН в Женеві стартували переговори щодо врегулювання сирійської кризи, проте на них не приїхала головна опозиційна група сирійських повстанців.

Нагадаємо, Рада безпеки ООН в ніч на 18 грудня проголосувала на підтримку проекту резолюції, яка закріплює домовленості, досягнуті в межах віденського процесу щодо сирійського врегулювання. У СБ ООН закликали сторони конфлікту забезпечити доступ гуманітарних працівників у постраждалі від бойових дій райони і утриматися від атак, спрямованих на мирних жителів і цивільні об'єкти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram