ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія посилила Чорноморський флот технікою і 40 бойовими кораблями

2015 року на флот прибули 2,4 тис. військовослужбовців за контрактом

Росія посилила Чорноморський флот технікою і 40 бойовими кораблями
Фото: www.president.gov.ua

2015 року Росія посилила Чорноморський флот 200 одиницями озброєння і військової техніки, у тому числі 40 бойовими кораблями.

Про це повідомив командувач флотом РФ адмірал Олександр Вітко, інформує ТАСС.

"Тільки за підсумками 2015 року ЧФ РФ отримав понад 200 одиниць нових зразків озброєння і військової техніки, близько 40 різних кораблів і суден, у тому числі три дизель-електричні підводні човни нового покоління, два з них - "Новоросійськ" і "Ростов-на-Дону" - вже прибули до місця постійної дислокації", - сказав він.

Вітко також заявив, що торік на озброєння ЧФ надійшли два малі ракетні кораблі, 10 бойових катерів, 20 суден і катерів допоміжного флоту, понад 30 літальних апаратів, у тому числі сучасні багатофункціональні винищувачі Су-30СМ і комплекти безпілотників.

"Частини берегових військ поповнилися 140 одиницями новітньої автобронетанкової техніки", - додав Вітко. Він також зазначив, що всі нові надводні кораблі та підводні човни укомплектовано військовослужбовцями-контрактниками. За його словами, 2015 року на флот прибули 2,4 тис. військовослужбовців за контрактом - на 10% більше, ніж 2014 року. Ще 600 мають прибути найближчим часом.

Нагадаємо, 16 березня 2014 року на території Криму і міста Севастополя пройшов так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу. Ні Україна, ні Європейський Союз, ні США не визнали цього голосування і вважають, що Росія анексувала Крим.

1 квітня 2014 року Росія в односторонньому порядку денонсувала угоди, що регулюють порядок перебування ЧФ РФ у Криму, зокрема "харківські угоди" про продовження на 25 років базування флоту в Криму в обмін на надання Україні стодоларової знижки на газ. Україна не визнає односторонньої денонсації тих угод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram