ГоловнаСвіт

Міністр економіки Японії пішов у відставку через корупційний скандал

Міністр економіки Японії пішов у відставку через корупційний скандал
Фото: etftrends.com

Міністр економіки Японії Акіра Амарі оголосив про свою відставку у зв'язку з корупційним скандалом.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на агентство Bloomberg.

Минулого тижня японське видання Shukan Bonshun опублікувало матеріал, в якому міністр і його підлеглі звинувачувалися в отриманні 12 млн ієн (близько $100 тис.) від неназваної будівельної компанії. За деякими даними, суми могли становити кілька десятків мільйонів єн.

Сьогодні на прес-конференції Амарі заявив, що ці гроші отримано "як пожертвування на політичну діяльність", але офіційно вони не зареєстровані. Міністр вибачився за скандал і заявив, що бере на себе відповідальність за все, що відбувається в його відомстві.

Амарі очолив міністерство економіки Японії у 2012 році і був активним прихильником та співавтором нового економічного курсу, який називають "абеномікою", спрямованою на вихід країни з тривалої стагнації. Також він зіграв важливу роль у переговорах з США з приводу створення Транс-Тихоокеанського партнерства.

Нагадаємо, у грудні 2015 року Японія виділила Україні $300 млн кредиту на 20 років. При цьому представник країни заявив, що кредитування України припиниться, якщо не усунути корупцію.

У січня 2016 року японський уряд направив в Міністерство фінансів України свого представника. Працівник Центробанку Японії Масару Танака буде радником міністра фінансів Наталії Яресько.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram