ГоловнаСвіт

Голова МЗС Канади відповів на закиди Лаврова на адресу української діаспори

Стефан Діон приїде в Україну наступного тижня

Голова МЗС Канади відповів на закиди Лаврова на адресу української діаспори
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Канади Стефан Діон назвав неприпустимим образливу заяву голови МЗС РФ Сергія Лаврова на адресу української діаспори.

Про це повідомив член парламенту Канади Борис Вжесневський, який має українське коріння.

Діон зазначив, що через кілька днів він здійснить візит до України. "Я буду дуже радий відвідати Україну, щоб висловити уряду України тверду підтримку з боку Канади. Ми рішуче не погоджуємося зі вторгненням, а також втручанням уряду Росії у справи України. І ми не збираємося терпіти образи російського міністра на адресу української громади Канади. Ми дуже багато чим зобов'язані українцям Канади і завжди будемо підтримувати їх", - цитує Діона прес-служба депутата Вжесневського.

Нагадаємо, Лавров під час своєї підсумкової прес-конференції за 2015 рік заявив, що канадський уряд у відносинах з Росією керується інтересами української діаспори, а не своїми.

"Нас здивувала повна відсутність будь-якого прагматизму в тих імпульсивних діях, які попередній уряд вживав. Абсолютно взявши курс на сліпе виконання вимог оскаженілих представників української діаспори в Канаді, наскільки можна було зрозуміти", - заявив Лавров, говорячи про кабінет Стівена Харпера.

У жовтні консерватора Стівена Харпера на посаді прем'єр-міністра змінив ліберал Джастін Трюдо. У його уряд увійшли дві представниці української діаспори - Христя Фрілянд і Мері Енн Мигічук.

Українська діаспора в Канаді - друга за величиною після діаспори в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram