ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Директора української бібліотеки в Москві залишили під арештом ще на 3 місяці

Суд дозволив Шаріній розмовляти по телефону, але прогулянки, як і раніше, заборонені

Директора української бібліотеки в Москві залишили під арештом ще на 3 місяці
Наталья Шарина
Фото: og.ru

Пресненський суд Москви продовжив домашній арешт директора української бібліотеки Москви Наталії Шаріної на три місяці.

Про це повідомив її адвокат Іван Павлов у Фейсбуці.

"Пресненський (або, як його в народі називають, Зоологічний) суд задовольнив клопотання слідчого і продовжив термін домашнього арешту Наталії Шаріної на 3 місяці", - написав він.

За словами адвоката, суд не дозволив Шаріній навіть короткострокові прогулянки.

"Короткочасні прогулянки, як і раніше, під забороною. Судді не вистачило доказів погіршення здоров'я Шаріної. Мабуть, для того, щоб суд дозволив гуляти, спершу їй треба серйозно захворіти. Як у тому анекдоті: "Вб'ють - тоді й приходьте", - зазначив Павлов.

Разом з тим, за його словами, суд пішов на деякі поступки захисту, трохи послабивши режим домашнього арешту.

"Відтепер Наталія може нічого не порушуючи спілкуватися зі своїми захисниками по телефону. До цього вона такої можливості була позбавлена", - додав адвокат.

Нагадаємо, 28 жовтня 2015 року у Бібліотеці української літератури в Москві відбувся обшук, а потім її директора Шаріну затримали. Проти неї порушили кримінальну справу за статтею 282 КК РФ (розпалювання національної ненависті і ворожнечі, а також приниження людської гідності).

Приводом для порушення справи, згідно з версією Слідкому РФ, стало "поширення екстремістських матеріалів, заборонених до використання", зокрема книги Дмитра Корчинського. Крім того, повідомлялося про вилучення книг про Степана Бандеру та журналу "Барвінок", де знайшли червоно-чорний прапор. За даними "Интерфакс", з бібліотеки вилучено близько 200 книг і матеріалів.

30 жовтня Таганський суд Москви відправив Шаріну під домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram