ГоловнаСвіт

Франція ініціює нові санкції проти Ірану

Більшість членів Євросоюзу вважають ідею Парижа контрпродуктивною

Франція ініціює нові санкції проти Ірану
Запуск иранской баллистической ракеты в октябре 2015 года
Фото: EPA

Влада Франції звернулася до керівництва Європейського Союзу з пропозицією вивчити можливість введення нових санкцій проти Ірану у зв'язку з останніми ракетними випробуваннями Тегерана.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Associated Press.

За словами двох неназваних представників ЄС, пропозиція французької сторони зараз знаходиться на розгляді. Однак більшість членів Євросоюзу вважають ідею Парижа контрпродуктивною для налагодження політичних і економічних відносин з Іраном.

Представники ЄС зазначають, що ця пропозиція надійшла під час засідання Ради ЄС на рівні голів МЗС незабаром після анулювання санкцій проти Ірану.

Водночас АP публікує думку ще одного європейського дипломата, який заявив, що це питання на засіданні не обговорювалося. Він також відмовився відповідати на запитання, чи пропонувала Франція розглянути нові санкції проти Тегерана.

У французькому уряді також відмовилися від коментарів.

Нагадаємо, напередодні президент Ірану Хассан Рухані завершив свій перший офіційний візит до ЄС після скасування санкцій - він відвідав Італію. У середу Рухані вилетів до Парижа, де проведе переговори з президентом Франсуа Олландом.

У Франції також готуються до підписання угод щодо модернізації іранського авіафлоту і залізниць, а також про співпрацю з автомобілебудівними компаніями Peugeot і Renault.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram