ГоловнаСвіт

Депутат Держдуми порівняла санкції проти Росії з блокадою Ленінграда

"Незаконні агресивні санкції" спрямовані на те, щоб "зруйнувати стабільність і добробут країни"

Депутат Держдуми порівняла санкції проти Росії з блокадою Ленінграда
Ирина Яровая
Фото: krymr.com

Голова комітету Держдуми Російської Федерації з безпеки, депутат від "Єдиної Росії" Ірина Ярова порівняла економічні санкції, введені країнами Заходу проти Росії, з блокадою Ленінграда.

Про це інформують Крим.Реалії.

Заява Ярової пролунала у зв'язку зі святкуванням 27 січня 72-ї річниці остаточного прориву блокади Ленінграда під час Другої світової війни.

"Сьогодні у світі робляться спроби економічної блокади Росії, введено незаконні агресивні санкції, які спрямовані на те, щоб зруйнувати політичну, економічну, соціальну стабільність і добробут нашої країни", - сказала депутат.

Слова Ярової подає сайт "Єдиної Росії" в замітці під заголовком "Ярова впевнена, що жодна блокада не поставить Росію на коліна".

Блокада Ленінграда німецькими військами під час Другої світової війни тривала з вересня 1941 р. по січень 1944 р. Жертвами блокади стали, за офіційними даними, понад 600 тис. жителів міста, більшість із них загинули від голоду наприкінці 1941 - на початку 1942 року.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк має намір ініціювати розширення списку фізичних і юридичних осіб із Росії, проти яких Україна введе санкції.

Як повідомляли, у вересні 2015 року Україна ввела санкції проти 388 фізичних і 105 юридичних осіб РФ. За словами Яценюка, уряд пропонував ввести обмеження проти 1 124 фізичних і 156 юросіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram