ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Розслідування вбивства Нємцова завершено

За словами адвокатів, суд над імовірними вбивцями опозиціонера почнеться у квітні чи травні.

Розслідування вбивства Нємцова завершено
Архив
Фото: EPA/UPG

Слідство завершило розслідування у справі про вбивство Бориса Нємцова.

Про це "Дождю" розповів адвокат Мусса Хадісов, який захищає фігуранта справи Анзора Губашева.

"Сьогодні подзвонили мені, сказали, що в п'ятницю треба підписати повідомлення про закінчення слідства", - Хадісов.

Після того як потерпілі, обвинувачені та їхні захисники ознайомляться з матеріалами справи, її передадуть спершу в прокуратуру, а тоді в суду для розгляду по суті.

За словами Хадісова, ознайомлення зі справою займе 1,5-2 місяці. Тож, зазначив адвокат, суд може розпочатися у квітні чи травні.

Бориса Нємцова вбили 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту в центрі Москви. Йому шість разів вистрілили у спину.

Незабаром затримали перших імовірних виконавців убивства: Заура Дадаєва й Анзора Губашева. Вони зізналися у скоєнні злочину. Згодом затримали Шадіда Губашева, Хамзата Бахаєва і Темірлана Ескерханова, який також підозрюють у скоєнні вбивства.

29 грудня після пред'явлення обвинувачення в остаточній редакції Шадід Губашев і Темірлан Ескерханов відмовилися від своїх свідчень.

Передбачуваного організатора злочину, колишнього бійця батальйону внутрішніх військ Чечні "Північ" Руслана Мухудінова оголошено в міжнародний розшук. У справі також проходить колишній командир батальйону "Північ" Руслан Геремєєв, який теж переховується. Зауд Дадаєв був також колишнім офіцером батальйону "Північ".

Нагадаємо, раніше в січні голова Слідкому Росії Олександр Бастрикін заявив в інтерв'ю "Российской газете", що справу про вбивство Бориса Нємцова розкрили ще минулого року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram