ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Франція: ІД створює безліч підроблених європейських паспортів

Голова МВС Франції запропонував країнам ЄС створити спільну групу перевірки біженців.

Франція: ІД створює безліч підроблених європейських паспортів
Архив

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІД) створило мережу виробництва підроблених паспортів країн Євросоюзу.

Про це повідомляє Fox News із посиланням на слова голови МВС Франції Бернара Казньова.

Бойовики виготовляють підроблені паспорти в Сирії, Іраку та Лівії. За словами міністра, ця робота набула "промислового масштабу". При цьому він не назвав можливу кількість підроблених документів, які використовують терористи.

Казньов зробив заяву після зустрічі з європейськими чиновниками, під час якої він запропонував створити спільну групу перевірки біженців, які намагаються потрапити на територію Євросоюзу за підробленими документами.

У листопаді майже одночасно в декількох місцях Парижа сталися теракти, в результаті яких загинули 130 людей, близько 300 отримали поранення. Відповідальність за події взяли на себе бойовики ІД.

У декількох містах Німеччини новорічної ночі сталися напади. У поліцію звернулися понад 500 жінок, які розповіли про випадки домагань і сексуального насильства. Більшість підозрюваних у нападі в Кельні виявилися біженцями. Після події канцлер Німеччини Ангела Меркель запропонувала переглянути правила їхньої депортації. 2015 року в країну прибуло близько 900 тис. осіб - рекордна кількість біженців порівняно з іншими європейськими країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram