ГоловнаСвіт

Лавров: Канада сліпо слухає "оскаженілу українську діаспору"

Міністр закордонних справ РФ образив канадців і українців

Лавров: Канада сліпо слухає "оскаженілу українську діаспору"

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров вважає, що канадський уряд у відносинах з Росією керується інтересами української діаспори, а не власними.

Таку заяву він зробив під час своєї підсумкової прес-конференції за 2015 рік.

"Канада - впливовий, шанований учасник міжнародних відносин. У нас періодично були злети і падіння в наших відносинах. Такі падіння ми спостерігали в період уряду Стівена Харпера. Останні два роки взагалі були періодом втрачених можливостей у відносинах із Канадою, коли різко русофобську лінію раптом узяв попередній уряд, згорнув двосторонні зв'язки, увів санкції проти російських фізичних і юридичних осіб, призупинив співпрацю міжурядової комісії з торгово-економічних питань", - заявив він.

"Нас здивувала повна відсутність будь-якого прагматизму в тих імпульсивних діях, до яких попередній уряд вдавався. Абсолютно взявши курс на сліпе виконання вимог оскаженілих представників української діаспори в Канаді, наскільки можна було зрозуміти", - повідомив Лавров.

Нагадаємо, що в жовтні консерватора Стівена Харпера на посаді прем'єр-міністра замінив ліберал Джастін Трюдо. У його уряд увійшли дві представниці української діаспори - Христя Фрілянд і Мері Енн Мигічук.

Українська діаспора в Канаді - друга за величиною після діаспори в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram