ГоловнаСвіт

Парламент Лівії відмовився підтримати уряд національної єдності

Лівійські депутати зажадали скоротити кількість міністрів у майбутньому уряді.

Парламент Лівії відмовився підтримати уряд національної єдності
Ливия

Міжнародно визнаний парламент Лівії відхилив запропонований Радбезом ООН уряд національної єдності, покликаний урегулювати політичну кризу і збройний конфлікт у цій країні.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Із 104 членів парламенту, які брали участь у голосуванні, проти уряду національної єдності висловилися 89 законодавців.

Депутати пояснили результати голосування тим, що в уряді передбачено занадто багато посад. За їхніми словами, тепер у Президентської ради, що тимчасово базується в Тунісі та яка займається питанням створення уряду національної єдності, є 10 днів на те, щоб представити новий, коротший список міністрів.

Крім того, депутат Мохаммед аль-Албані в коментарі Рейтер заявив, що запропонована адміністрація не представляє інтересів лівійського народу, а була сформована "відповідно до вимог лідерів бойовиків".

Упродовж чотирьох років після смерті лівійського лідера Муаммара Каддафі в країні триває громадянська війна, в якій також беруть участь озброєні бойовики. У країні діють два парламенти (міжнародно визнаний - в Тобруку, і невизнаний - в Тріполі), а також два уряди.

У жовтні повідомляли, що сторони зуміли домовитися щодо кандидатів на посади в уряді національної єдності. Пізніше цю угоду схвалив Радбез ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram