ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

ЗМІ: Колишня дружина Путіна вийшла заміж за 37-річного і змінила прізвище

ЗМІ розповіли про життя екс-дружини російського президента після розлучення.

ЗМІ: Колишня дружина Путіна вийшла заміж за 37-річного і змінила прізвище
Людмила Путина
Фото: www.ntv.ru

Колишня дружина Володимира Путіна Людмила вдруге вийшла заміж і змінила прізвище.

Розслідування про життя Людмили Путіної після її розлучення опублікувало видання "Собеседник". Інформацію перевірив і підтвердив Фонд боротьби з корупцією Олексія Навального.

Як зазначає "Собеседник", після того як 6 липня 2013 року Володимир і Людмила Путіни оголосили про своє розлучення, колишня дружина російського президента лише раз з'являлася на публіці - у квітні 2014-го, "коли в білій блузці і строгому чорному костюмі виступила на щорічній церемонії вручення Горьківської літературної премії".

За даними видання, цю премію заснував видавничий дім "Литературная учеба" - дочірня компанія Центру розвитку міжособистісних комунікацій (ЦРМК), який перебуває під негласним патронатом Путіної. Очолює обидві ці структури Артур Очеретний. Доти Очеретний працював у фірмі "Арт шоу центр", яка організовувала різні розважальні заходи для "Єдиної Росії", ОНФ, "Газпрому" та інших держкомпаній і партій, включаючи ЦРМК.

Серед засновників Центру розвитку міжособистісних комунікацій, за даними російського Єдиного державного реєстру юридичних осіб, також є люди з оточення Путіна, зокрема Тетяна Шестакова, дружина друга дитинства і спаринг-партнера Путіна по дзюдо Василя Шестакова. При цьому центр має два шикарні офіси: на Воздвиженці в центрі Москви і в калінінградському парку "Юність".

Як випливає з розслідування, ремонт будівлі на Воздвиженці здійснювався за рахунок благодійного фонду "Костянтинівський", який одержував фінансову підтримку зокрема і від держкомпаній (зокрема від "Транснафти"). Вартість московського особняка вимірюється мільярдами рублів, але солідна частина його приміщень просто пропонується в оренду - в середньому по 40 тис. рублів за метр на рік. Тільки за рахунок цього щорічно центр може отримувати до півмільярда.

"Загалом зрозуміло, що живе Людмила Путіна після розлучення не на саму пенсію. Про що свідчить і нитка перлів, яка була на ній під час її останнього виходу в люди. Але яку конкретно роль ця жінка виконує сьогодні в ЦРМК, Sobesednik.ru там сказати вагалися", - наголошено у статті.

При цьому "Собеседник" з'ясував, що співзасновниця Центру розвитку міжособистісних комунікацій Тетяна Шестакова має ще одну компанію, - московський "Інтер'єрсервіс". Створена компанія 2004 року, і досить солідний період її очолювала Ольга Цомаєва, молодша сестра Людмили Путіної. Водночас, як зазначає видання, Цомаєва була і головою правління Центру розвитку російської мови, з 2009-го перейменованого в ЦРМК.

Зареєстровано "Інтер'єрсервіс" на вулиці Гашека, будинок 9, проте за цією адресою слідів фірми виявити не вдалося. Проте компанія має "дочку" "Меридіан", що здає в оренду нерухомість і прописана вже на Воздвиженці, в тому самому особняку центру Путіної. Кілька місяців цю "дочку" очолював нинішній голова правління ЦРМК Артур Очеретний. З 17 вересня 2014 року, за даними ЄДРЮО, єдиним засновником "Інтер'єрсервісу" стала Людмила Олександрівна Шкребньова, що, за версією видання, свідчить про те, що після розлучення Путіна повернула собі дівоче прізвище. Працівники "Собеседника" не змогли додзвонитися за офіційними телефонами фірми, щоб уточнити це питання.

Також "Собеседник" з'ясував, що в січні 1995 року сім'я Путіних стала щасливою власницею 139-метрової квартири на Василівському острові. Однак три роки опісля, після їхнього переїзду в Москву, права на нерухомість були переоформлені на Катерину Шкребньову, тещу Володимира Путіна. Наступна зміна власників сталася вже в липні 2015-го. Згідно з правом успадкування (ймовірно, Катерина Шкребньова, на жаль, померла) квартира перейшла до сестри Людмили Путіної Ольги Цомаєвої, а від неї за договором купівлі-продажу - до Людмили Олександрівни Очеретної. Однак у виписці з Росреєстру місце і дата народження Очеретної збігаються з даними Людмили Олександрівни Путіної. "Може, і збіг (точніше відразу кілька збігів), але ймовірність того, що Очеретна - це не Путіна, настільки мізерна, що її заледве чи варто розглядати серйозно", - зазначає видання.

Як з'ясував "Собеседник", новий паспорт (серія: 45 **, №8888 **) на прізвище Очеретна жінка отримала 2 лютого 2015 року безпосередньо в Управлінні Федеральної міграційної служби в місті Москві, а не в традиційному для таких випадків територіальному органі ФМС, що зайвий раз підкреслює її особливий статус.

Разом з тим видання зазначає, що "цілком можливо, зміна прізвища була продиктована зовсім безневинними міркуваннями, однак на письмовий запит - чи пов'язують його самого (або когось із членів його сім'ї) з колишньою дружиною президента якісь особисті стосунки - Артур Очеретний відповідати, щоб відкинути домисли, з якоїсь причини не став. Так само як і не спростував інформацію про нове прізвище Путіної".

Нагадаємо, раніше в січні Forbes назвав зятя Путіна доларовими мільярдером. А наприкінці грудня повідомляли, що зять Путіна отримав дешеву державну позику на $1,75 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram