ГоловнаСвіт

В Уельсі мігрантів позначили червоними браслетами

Компанія, що забезпечує мігрантів їжею, пообіцяла змінити порядок роботи та обліку мігрантів.

У британському Уельсі прибулим з-за кордону мігрантам видають спеціальні червоні браслети, що дають право на отримання безкоштовної їжі.

Про це повідомляє BBC.

Багато мігрантів називають це нелюдським кроком і нарікають, що так вони стають об'єктами образ.

"Таку систему дуже складно зрозуміти і назвати нормальною та чесною. Я шокований цим", - прокоментував ситуацію лідер владної Консервативної партії в Уельсі Андрю Девіс.

У приватній компанії Clearsprings, що на замовлення влади забезпечує мігрантів їжею, пообіцяли змінити порядок роботи і створити іншу систему для обліку тих, хто мешкає в пунктах тимчасового розміщення мігрантів.

20 січня в Англії виник скандал навколо "дискримінаційного" житла для мігрантів. Зокрема стало відомо, що в місті Мідлсбро на північному сході Англії приватна компанія, яка працює з мігрантами, пофарбувала їхні двері в червоний колір. За словами переселенців, незадоволені місцеві жителі закидали їхні житла камінням, яйцями та екскрементами собак. У деяких випадках на дверях малювали символіку "Британського національного фронту" - радикальної націоналістичної партії. У МВС Великобританії почали розслідування за фактом можливих випадків дискримінації мігрантів. Ще до його закінчення двері було вирішено перефарбувати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram