ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

У Держдумі запропонували закрити ІД доступ в інтернет

Російський депутат вважає, що відключення від інтернету завадить бойовикам вербувати людей і здійснювати фінансову діяльність.

У Держдумі запропонували закрити ІД доступ в інтернет
Госдума
Фото: obozrevatel.com

Заступник керівника фракції "Справедлива Росія" в Держдумі Олег Нілов висунув ідею заблокувати доступ в інтернет із територій, підконтрольних терористичному угрупованню "Ісламська держава" (ІД).

Про це повідомляє "Интерфакс".

Нілов виклав свій план у зверненні до МЗС РФ, попросивши відомство порушити питання про блокування на міжнародному рівні.

На його думку, можливість відключати від інтернету окремі регіони світу мають США. Згідно із заявою Нілова, в цій країні розташовані головні DNS-сервери, що роздають IP-адреси всьому світу. Пов'язані з ними питання курирує міжнародна некомерційна організація ICANN, створена за участю уряду США. Регіональні регулятори отримують від ICANN діапазони IP-адрес, які згодом роздають користувачам. Парламентарій вважає, що відповідно до цих діапазонів можна відключати від інтернету конкретні регіони.

Депутат вважає, що відключення ІД від інтернету завадить бойовикам не тільки координувати дії і вербувати людей, а й здійснювати фінансову діяльність, зокрема здійснювати перекази за допомогою системи SWIFT.

Нілов зазначив, що такі відключення вже відбувалися. За його словами, 2014 року були перебої з доступом до інтернету в КНДР - реакція уряду США на кібератаку на компанію Sony Pictures, здійснену в грудні 2014 року. Тоді студія випустила фільм "Інтерв'ю", за сюжетом якого лідер КНДР Кім Чен Ин гине в результаті замаху.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що ІД опублікувала відео з паризькими терористами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram