ГоловнаСвіт

Білл Гейтс і Британія виділять $4,3 млрд на боротьбу з малярією

Британський уряд переказуватиме по $715 млн протягом п'яти років, Гейтс - по $200 млн

Білл Гейтс і Британія виділять $4,3 млрд на боротьбу з малярією

Уряд Великобританії і Фонд Білла і Мелінди Гейтс направлять у найближчі п'ять років $4,3 млрд на боротьбу з малярією.

«Ми оптимістично дивимося на те, що за час свого життя зможемо викорінити малярію та інші смертельні тропічні хвороби, а також протистояти виникненню загроз, роблячи світ безпечнішим для всіх», - йдеться у спільній заяві засновника компанії Microsoft і глави британського мінфіну Джорджа Осборна, опублікованій у The Times.

Видання уточнює, що складова витрат британської влади буде більш вагомою: уряд торі вирішив протягом п'яти років щорічно виділяти на цю програму по $715 млн з бюджету на потреби міжнародного розвитку та направляти їх у фонд імені британського вченого Рональда Росса, який у 1902 році отримав Нобелівську премію за відкриття того, що переносниками малярії є комарі.

Фонд Гейтсів, у свою чергу, має намір переказувати на підтримку наукової діяльності, спрямованої на боротьбу з хворобою, по $200 млн на рік. У заяві Осборна і Гейтса наголошується, що кожну хвилину малярія забирає на планеті життя однієї дитини.

Зусилля, які вживає міжнародна спільнота у боротьбі з цією хворобою, дозволили в останні 15 років знизити смертність від малярії на планеті удвічі. The Daily Telegraph з посиланням на дані Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) уточнює, що у 2015 році зафіксовано 438 тисяч смертей від малярії, більшість померлих - діти у віці до п'яти років, котрі переважно проживають в Африці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram