ГоловнаСвіт

Блумберг думає вступити в боротьбу за пост президента США

Колишній мер Нью-Йорка готовий вкласти близько мільярда доларів.

Блумберг думає вступити в боротьбу за пост президента США
Майкл Блумберг

73-річний мільярдер Майкл Блумберг думає включитися в передвиборну президентську гонку як незалежний кандидат.

Блумберг сказав своїм помічникам, що готовий витратити на передвиборну кампанію 1 млрд доларів власних коштів, але рішення він прийме тільки на початку березня, після того як відбудуться праймерізи Демократичної і Республіканської партій, що розпочнуться в найближчі тижні, пише The New York Times, посилаючись на анонімні джерела з оточення мільярдера.

За даними видання, помічники Блумберга вже почали готуватися до його висунення в президенти у всіх 50 штатах. Крім цього, вони уважно вивчають досвід попередніх незалежних кандидатів, які брали участь у президентських виборах у США. У грудні на замовлення Блумберга було також проведено опитування, яке повинно було показати, наскільки реальні його шанси в боротьбі з Дональдом Трампом або Хілларі Клінтон - фаворитами від Республіканської і Демократичної партій відповідно.

У ролі причини, що спонукала Блумберга задуматися про участь у президентській гонці, називається політична обстановка, що склалася на цей час. Люди з його оточення кажуть, що мільярдер впевнений, що у нього не буде шансів проти Гілларі Клінтон, однак бачить свій шанс у протистоянні з Трампом або Берні Сандерсом - можливим кандидатом від Демократичної партії.

Майкл Блумберг займає 14-е місце в списку найбагатших людей планети за версією журналу Forbes. Його статок оцінюється в $35,5 млрд.

Значні кошти він заробив, завдяки широкому використанню у фінансових колах і засобах масової інформації того, що називають «машиною Блумберга». Це масштабна і дорога система збору фінансових даних про компанії та економічні системи різних країн світу.

На початку 2000-х Блумберг вирішив почати політичну кар'єру. Будучи членом Республіканської партії, він сам оплатив свою кампанію і виграв вибори в Нью-Йорку, який традиційно був вотчиною демократів. Під час правління Блумберга якість життя в Нью-Йорку зросла, з'явилися нові робочі місця, на чверть знизився рівень злочинності. І хоча все це супроводжувалося зростанням податків, діяльність Блумберга містяни оцінили позитивно, а тому ще двічі голосували за нього на виборах (у 2005 і 2009 роках).

У 2014 році Блумберг, який за кілька років до цього покинув ряди Республіканської партії, поступився своїм постом Біллу де Блазіо.

Кандидат, що не представляв Республіканську чи Демократичну партію, жодного разу не вигравав президентські вибори в США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram