ГоловнаСвіт

У 10 штатах США оголошено надзвичайний стан

Кілька мільйонів людей у різних штатах не можуть вийти з дому через буревій

У 10 штатах США оголошено надзвичайний стан
Фото: EPA/UPG

У 10 штатах США оголошено надзвичайний стан через снігову бурю, яка обрушилася на східне узбережжя країни.

Про це інформує Російська служба Бі-бі-сі.

Як наголошується, сніжна буря може стати найнебезпечнішою за останнє сторіччя. Агентство Ассошіейтед прес повідомляє, що через снігопад сталося близько тисячі ДТП.

У федеральній столиці Вашингтоні випало до 60 сантиметрів снігу, на заході штату Кентуккі - 46 сантиметрів.

У Нью-Джерсі, за даними агентства, близько 80 тисяч людей постраждали від перебоїв з електроенергією. Перебої спостерігалися і у Вірджинії, тут число постраждалих склало 8000 осіб.

Влада також попередила про можливість повені в Нью-Джерсі.

Кілька мільйонів людей у різних штатах не можуть вийти з дому через буревій. До цього повідомляли про черги в магазинах: люди робили запаси, щоб перечекати негоду.

У багатьох штатах зупинено рух на автодорогах, залізничне і авіаційне сполучення, а також закриті всі державні установи. У п'ятницю та суботу було скасовано понад 7 600 авіарейсів. У Вашингтоні повністю закрита система метро, а на підтримку роботи нью-йоркського метрополітену надіслали понад 1 тисяч осіб.

Незважаючи на попередження влади, багато автомобілістів виїхали на дороги і опинилися заблокованими в своїх автомобілях через снігопад. На одній з трас Кентуккі були заблоковано кілька десятків автомобілів. Влада заявила, що затор на дорозі розблокували. До цього надзвичайні служби надавали водіям воду, їжу та паливо. У результаті затору ніхто не загинув.

Про застряглі на дорогах автомобілі також повідомила влада Пенсільванії, на допомогу до них влада відправила національну гвардію.

Національна метеорологічна служба США повідомила, що ця буря може увійти до десятки найнебезпечніших. Потенційно вона може торкнутися 50 млн осіб. Снігопад продовжиться в неділю. За даними метеорологів, збиток може перевищити 1 млрд доларів.

Нагадаємо, сильні снігопади в Україні на початку цього тижня стали причиною закриття доріг, скасування навчання в школах у кількох областях. Через негоду був закритий Одеський аеропорт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram