ГоловнаСвіт

Іран заборонив експорт турецьких товарів до Росії

Перепродаж товарів з Туреччини погіршує ставлення російських партнерів до іранських компаній

Іран заборонив експорт турецьких товарів до Росії
Фото: investigator.org.ua

Міністерство промисловості Ірану прийняло рішення заборонити реекспорт турецьких товарів до Росії зі своєї території, щоб убезпечити іранських виробників.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на інформагентство ІРНА.

За словами співробітника іранського відомства зі стимулювання торгівлі Мохаммада Реза Модаді, багато іранських компаній купують турецькі товари, які потім продають у Росію. На цьому вони добре заробляють. Однак ці дії суперечать іранським законам про стимулювання експорту, а також призводять до занадто підозрілого й жорсткого ставлення до іранських компаній з російського боку, тому що Росія ввела санкції проти Туреччини.

В Ірані вважають, що у відповідь на експорт турецьких товарів Москва може запровадити жорсткіше регулювання торгівлі з Іраном.

Нагадаємо, відносини Росії та Туреччини загострилися після того, коли наприкінці листопада турецькі ВПС збили російський бомбардувальник на турецько-сирійському кордоні. Турецька сторона пояснила це тим, що він вторгся в її повітряний простір.

28 листопада президент РФ Володимир Путін підписав указ про застосування спеціальних економічних заходів (санкцій) щодо Туреччини. Указ передбачає обмеження ввезення в Росію товарів з Туреччини, заборону на діяльність організацій під юрисдикцією Туреччини в РФ, заборону на винаймання громадян Туреччини з 2016 року, призупинення безвізового режиму з Туреччиною з 2016 року, заборону на продаж турів до Туреччини, заборону на чартерні перевезення в Туреччину, посилення заходів безпеки в акваторії російських морських портів в Азово-Чорноморському басейні.

28 грудня Володимир Путін підписав указ про введення спеціальних економічних заходів щодо Туреччини. Нові обмеження торкнулися організацій, контрольованих турецькими громадянами, а не тільки турецьких фірм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram