ГоловнаСвіт

На німецького імама заявили в поліцію після інтерв'ю російському ТБ

Депутат бундестагу назвав висловлювання священика людиноненависницькими

На німецького імама заявили в поліцію після інтерв'ю російському ТБ
Фото: avante.org.ua

У поліцію і прокуратуру Німеччини надійшла низка заяв на кельнського імама Самі абу-Юсуфа, який дав коментарі російським ЗМІ стосовно подій новорічної ночі, коли в центрі Кельна відбулися масові напади на жінок.

Про це інформує Німецька хвиля.

"Одна з причин - те, як були вдягнені самі жінки. Якщо вони ходять напівголими, використовують парфумерію, тоді такі речі і відбуваються. Чоловік, жінка... Це як хлюпнути оливи у вогонь", - заявив, зокрема, імам в інтерв'ю журналістам Рен ТВ.

Одним з подавачів заяви в поліцію став депутат бундестагу від партії "Зелених" Фолькер Бек (Volker Beck). Він назвав висловлювання імама людиноненависницькими. За словами політика, вони не мають нічого спільного зі свободою слова або свободою віросповідання і перекладають провину зі злочинців на жертв. Бек звинувачує імама в підбурюванні до скоєння злочину.

Сам імам відкинув звинувачення, стверджуючи, що його слова були вирвані з контексту.

За його словами, винуватцями новорічних подій у Кельні були молоді люди з Північної Африки, які перебували під впливом наркотиків і алкоголю.

"Нападати на жінок, звичайно, заборонено, і не тільки для мусульман", - сказав мусульманський священик.

Жінки, які проходять крізь натовп, були відверто вдягнені і надушені, що стало для північноафриканців приводом для докучання, заявив імам в інтерв'ю виданню Express.

"Це, однак, не означає, що я думаю, що жінки не повинні так одягатися. Кожен повинен приймати це. А кому це не підходить, той повинен вибрати для себе іншу країну. Така правда", - наголосив імам.

Нагадаємо, 19 січня в прокуратуру Берліна надійшла скарга від місцевого адвоката на фейковий сюжет російського "Первого канала" про зґвалтовану мігрантами 13-річну дівчинку.

Сюжет "Первого канала" вже неофіційно називають другою частиною "Розп'ятого хлопчика". Влітку 2014-го "Первый канал", щоб показати звірства "київської хунти", придумав історію про хлопчика, якого розп'яли українські військові. Згодом виявилося, що історія повністю фальшива.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram