ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Свердловська прокуратура перевірить антиукраїнські шкільні уроки "патріотичного виховання"

Свердловским школярам розповідали про "розіп'ятого хлопчика" зі Слов'янська

Свердловська прокуратура перевірить антиукраїнські шкільні уроки "патріотичного виховання"
Архив
Фото: белогорск.рф

Прокуратура Свердловській області Росії займається перевіркою інформації про лекції з "патріотичного виховання", що налякали школярів.

Про це повідомляє "Интерфакс".

"Буде встановлюватися, у зв'язку з чим Управління освіти рекомендувало ці лекції. Будемо встановлювати суть, який матеріал давався дітям, і чи дотримано вимоги до віку дітей, до подачі матеріалу, до психологічних особливостей", - заявила старший помічник прокурора Свердловської області Марина Канатова.

За її словами, платні лекції проводилися в муніципальному освітньому закладі №2 у Кіровограді.

Вона додала, що прокуратура має інформацію, що на лекціях були діти початкової школи. Під час перевірки буде встановлено, чи відповідає ця інформація дійсності.

Раніше радіо "Свобода" повідомило, що в одній зі шкіл Свердловської області заїжджий викладач читав лекцію про "звірства українських військ у Слов'янську", зокрема - про "розіп'ятого хлопчика", найвідоміший фейк російсько-української війни, а також про тотальне стеження спецслужб за кожним громадянином країни, про небезпеку мобільних телефонів і комп'ютерів. За даними радіостанції, у деяких дітей сталася істерика.

Нагадаємо, раніше цього тижня в прокуратуру Берліна поскаржилися на черговий фейк "Первого канала" про зґвалтовану мігрантами 13-річну дівчинку Лізу. Сюжет "Первого канала" вже неофіційно називають другою частиною "розіп'ятого хлопчика".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram