ГоловнаСвіт

США стурбовані висновками британського слідства щодо вбивства Литвиненка

Прозвучали "дуже серйозні звинувачення" на адресу Путіна

США стурбовані висновками британського слідства щодо вбивства Литвиненка
Фото: http://angliya.com

У Вашингтоні, США, глибоко стурбовані висновками британського слідства щодо вбивства Олександра Литвиненка, яке припустило, що це могло статися за наказом нинішнього президента Росії Володимира Путіна.

Це зазначив у четвер заступник прес-секретаря Державного департаменту США Марк Тонер, повідомляє Укрінформ.

"Ми глибоко стурбовані висновками розслідування британської влади про смерть Олександра Литвиненка. Його вбивство - це жахливий злочин і, як ми говорили раніше, ми вважаємо, що винуваті мають бути притягнуті до відповідальності", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Він визнав, що в повідомленні, поширеному британськими ЗМІ, прозвучали "дуже серйозні звинувачення". Водночас представник Держдепу утримався від коментарів, зазначивши лише, що британській стороні необхідно завершити розслідування у цій справі.

Нагадаємо, Лондонський суд дійшов висновку, що Литвиненка могли вбити за особистим наказом президента РФ Володимира Путіна і тодішнього голови ФСБ Миколи Патрушева.

Литвиненко помер 23 листопада 2006 року. Спершу медики припускали, що його отруїли високотоксичною отрутою - талієм, проте пізніше з'ясувалося, що смерть настала в зв'язку з отруєнням радіоактивним полонієм-210. За версією Скотланд-Ярду, його Литвиненкові підсипав у чай депутат Держдуми від ЛДПР Андрій Луговий (колишній колега Литвиненка по ФСБ) і бізнесмен Дмитро Ковтун, який у минулому був співробітником ГРУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram