ГоловнаСвіт

США випадково оприлюднили план захисту від терористів із Близького Сходу

Громадянам 38 країн, які могли в'їжджати в США без візи, доведеться зіштовхнутися з обмеженнями.

США випадково оприлюднили план захисту від терористів із Близького Сходу
Исламисты
Фото: segodnya.ua

Влада США випадково розкрила нові візові правила, які передбачають посилення порядку в'їзду для тих, хто відвідував Сирію, Ірак, Іран і Судан.

Про це повідомляє Politico.

Оновлена інформація на короткий термін з'явилася на сайтах американських посольств у Великобританії та Німеччині, після чого її було вилучено.

Відповідно до нового регламенту, громадянам 38 країн (здебільшого європейських), які могли в'їжджати в США без візи, доведеться зіштовхнутися з обмеженнями. Тих, хто, крім "безвізового" громадянства, має також сирійське, іракське, іранське або суданське, зобов'яжуть отримувати візу. Також візу зобов'яжуть отримувати тих, хто відвідував ці країни в період із 1 березня 2011 року.

Виняток зроблено тільки для бізнесменів, чиновників, журналістів і гуманітарних працівників, проте це стосується тільки тих, хто відвідував Іран і Судан.

Нові візові правила були затверджені Конгресом США в грудні та підписані президентом Бараком Обамою. Метою прийняття цих заходів став захист США від потенційних терористів.

Видання повідомляє, що один із перших випадків застосування нових правил зафіксовано 19 січня: журналістці ВВС, яка має подвійне громадянство Великобританії та Ірану, відмовили в безвізовому в'їзді в США і зняли з літака.

Нагадаємо, напередодні Саудівська Аравія звинуватила Іран у підбурюванні до заколотів на Ближньому Сході.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram