ГоловнаСвіт

У Бельгії затримано двох підозрюваних у причетності до паризьких терактів

Кількість затриманих за підозрою у причетності до терактів 13 листопада зросла до 12 осіб.

У Бельгії затримано двох підозрюваних у причетності до паризьких терактів
Бельгийская полиция (архив)
Фото: EPA/UPG

У Брюсселі за підозрою у причетності до паризьких терактів затримано громадянина Бельгії і громадянина Марокко.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Нові обшуки проводилися в середу і четвер у брюссельському районі Моленбек. Затримано бельгійця Закарію Дж. 1986 року народження і марокканця Мустафу І. 1981 року народження.

Як уточнили у федеральній прокуратурі королівства, затриманих "підозрюють у зв'язках з різними людьми, що проходять у справі про теракти в Парижі". Зброя та вибухівка під час обшуків не розпізнається.

За підозрою в причетності до паризьких терактів з листопада затримали в цілому 10 осіб. Таким чином, якщо суд ухвалить рішення залишити Закарію і Мустафу під вартою, їхня кількість зросте до 12 осіб.

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі та передмісті Сен-Дені сталася серія терактів. Бойовики влаштували стрілянину в кількох кафе і ресторанах, смертник підірвав себе на бульварі Вольтер, у концертному залі "Батаклан" захопили заручників, а біля футбольного стадіону "Стад де Франс", де проводили товариський матч між збірними Франції та Німеччини, пролунали три вибухи.

Жертвами атак стали 130 осіб. Вісім терористів, які брали участь в атаках, мертві (сім із них були смертниками і підірвали себе, ще одного ліквідувала поліція). За інформацією ЗМІ, можливим організатором атак є 27-річний бельгієць Абдельхамід Абауд. Відповідальність за подію узяло на себе угруповання ІДІЛ. Тривають пошуки Салаха Абдеслама, ще одного підозрюваного в організації терактів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram