ГоловнаСвіт

В МВФ спрогнозировали рост европейской экономики благодаря беженцам

В 2017 году ВВП Евросоюза увеличится на 0,13% только за счет миграции

В МВФ спрогнозировали рост европейской экономики благодаря беженцам
Фото: obozrevatel.com

За результатами дослідження Міжнародного валютного фонду, безпрецедентний приплив біженців дасть європейській економіці значний стимул для зростання.

Про це повідомляє РБК з посиланням на сайт МВФ.

Згідно з базовим сценарієм, в 2017 році ВВП Євросоюзу збільшиться на 0,13% тільки за рахунок міграції.

Зокрема, ВВП Німеччини, яка в минулому році прийняла близько 1 млн біженців, за прогнозом авторів доповіді, повинен вирости в 2017 році на 0,3%. Мігранти допоможуть економіці Швеції збільшитися на 0,4%, а Австрії - на 0,5%.

У дослідженні наголошується, що Євросоюз буде користуватися вигодами від забезпечення мігрантів робочими місцями, збільшуючи гнучкість ринку праці.

Як заявила Bloomberg одна з авторів доповіді Енріка Детраджаке, «негативний ефект від збільшення імміграції, швидше за все, буде короткостроковим і тимчасовим». Позитивний ефект, на її думку, повинен настати негайно завдяки збільшенню фінансування на вирішення проблеми біженців.

До 2020 року сукупний ВВП трьох країн, що є кінцевими пунктами міграції, зросте на 1,1% вище розрахункового за умови, що їхні уряди зможуть успішно інтегрувати мігрантів на ринок праці.

Нагадаємо, голова Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що в 2016 році ріст глобальної економіки буде "розчаровуючим і нерівномірним". У жовтневому прогнозі МВФ на 2016 рік говориться, що глобальне зростання складе близько 3,6%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram