ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ підтвердила смерть ката Джихаді Джона

Один з найнебезпечніших бойовиків ІД був убитий американським авіаударом у листопаді.

ІДІЛ підтвердила смерть ката Джихаді Джона
Джихади Джон,Мохаммед Эмвази
Фото: dailymail.co.uk

Терористичне угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ, ІД) підтвердила інформацію про смерть бойовика Мохаммеда Емвазі на прізвисько "Джихаді Джон".

Про це повідомляє euronews з посиланням на інформацію, опубліковану в онлайн-журналі ІД "Дабік" (Dabiq).

Відеозапис розправ, які здійснював екстреміст, вперше була поширена ІД в серпні 2014 року.У результаті він з'являвся в роликах із записами страт ще одного американського журналіста Стівена Сотлоффа, британського співробітника гуманітарної місії Девіда Хейнса, британського водія таксі Алана Хеннінга и американського волонтера Пітера Кессіга. У січні Джихаді Джон з'являвся на відео з японськими заручниками Харуною Юкавой і Кендзі Гото незадовго до того, як вони були вбиті.

Британські спецслужби встановили його особу. Ним виявився 27-річний програміст з дипломом Вестмінстерського університету Мохаммед Емвазі. Він народився в Кувейті, але зростав у забезпеченій сім'ї в Лондоні. У 2013 році він виїхав з Британії до Сирії, де приєднався до ІД.

У листопаді 2015 року в Пентагоні повідомили, що з високою часткою ймовірності ударом ВПС США по позиціях угруповання ІД в Сирії Емвазі був знищений. Під час авіаудару "Джихаді Джон" перебував у автомобілі, куди потрапила ракета. Ця інформація підтверджується в некролозі ІД.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram