ГоловнаСвіт

В Англії виник скандал навколо "дискримінаційного" житла для мігрантів

Міністерство внутрішніх справ Великобританії пообіцяло врегулювати ситуацію

В Англії виник скандал навколо "дискримінаційного" житла для мігрантів

Міністерство внутрішніх справ Великобританії проведе розслідування за фактом можливих випадків дискримінації щодо здобувачів статусу біженця.

Про це пише The Independent.

За даними видання, на північному сході Англії мігрантів заселяли в будинки з дверима червоного кольору, що відразу ж видавало їхнє положення. У результаті незадоволені місцеві жителі закидали їх житла яйцями, камінням і навіть собачими екскрементами. Подекуди на дверях малювали символіку "Британського національного фронту" - радикально-націоналістичної партії.

Ще до закінчення розслідування двері вирішили перефарбувати.

"Я глибоко стурбований цим питанням і доручив представникам МВС провести термінове розслідування. Я очікую найвищих стандартів виконання робіт від наших підрядників. Якщо ми знайдемо будь-які докази дискримінації щодо здобувачів статусу біженця, їх негайно розглянуть, а така поведінка не допускатиметься", - заявив міністр імміграції Великобританії Джеймс Брокеншір (James Brokenshire).

Будинки, в які селили біженців, належать підприємцю Стюарту Монку (Stuart Monk). Він, за твердженням британського видання The Gazette, є одним із найбагатших людей на північному сході Англії, його статок оцінюється у 175 млн фунтів стерлінгів (близько $250 млн). Субпідрядниками є фірма Jomast, що надає біженцям житло, і охоронна компанія G4S.

У G4S і Jomast відкидають звинувачення в тому, що біженців навмисно розселили в будинку з дверима, пофарбованими у червоне.

При цьому, як розповів агентству Рейтер один із шукачів притулку з Афганістану, раніше він перефарбував двері свого будинку в білий колір, проте представники Jomast перефарбували їх назад у червоний, посилаючись на політику компанії.

Видання The Times виявило, що у 155 зі 168 будинків, що належать Jomast у місті Мілдсбро, двері червоного кольору. Журналісти, поспілкувавшись з жителями 66 з цих будинків з'ясували, що у 62 з них живуть представники 22 національностей.

Як зазначає Рейтер, Великобританія не приймала мігрантів у такій самій кількості, як інші європейські країни, проте британці стурбовані цим питанням, а у деяких громадах з великою кількістю мігрантів зростає напруженість.

Нагадаємо, наприкінці липня Британія пообіцяла видворяти усіх мігрантів, які штурмують Євротунель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram