ГоловнаСвіт

Повноваження делегації РФ у ПАРЄ на 2016-й рік анульовано

Росія відмовилася подавати заявку на підтвердження повноважень делегації при ПАРЄ до відкриття сесії Асамблеї 25 січня

Повноваження делегації РФ у ПАРЄ на 2016-й рік анульовано
Фото: rian.ru

Голова ПАРЄ Анн Брассер у вівторок, 19 січня, заявила, що відмова делегації РФ від участі в зимовій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) автоматично анулює російські повноваження на весь 2016 рік.

Про це повідомляє УНН із посиланням на заяву, яку оприлюднила прес-служба ПАРЄ.

"Учора я отримала листа від голів Ради Федерації і Державної Думи про рішення Федеральних Зборів РФ про відмову від подачі заявки на підтвердження повноважень російської делегації при ПАРЄ до відкриття сесії Асамблеї 25 січня", - йдеться в заяві А. Брассер.

Голова Парламентської асамблеї також додала, що таке рішення російської сторони викликає жаль, однак автоматично воно призводить до скасування права делегації РФ на весь 2016 рік.

"Я жалкую про це рішення, в результаті якого, відповідно до статті 26 Статуту Ради Європи та статті 6 Регламенту Асамблеї, делегація Російської Федерації не зможе брати участь у роботі Асамблеї впродовж усього 2016 року або, принаймні, до проведення наступних парламентських виборів у Росії", - підсумувала вона.

Нагадаємо, Російська делегація відмовилася від поїздки в Страсбург на першу в році зимову сесію Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), оскільки немає гарантій, що їй повернуть право голосу. ПАРЄ ввела санкції проти Росії навесні 2014 року у відповідь на анексію Криму та підтримку збройних сепаратистів на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram