ГоловнаСвіт

Туск попередив про ймовірний крах Шенгену

Залишилося не більше двох місяців, щоб взяти під контроль ситуацію з мігрантами

Туск попередив про ймовірний крах Шенгену
Фото: EPA/UPG

Президент Європейського Союзу Дональд Туск попередив, що у Євросоюзу залишилося не більш ніж два місяці на те, щоб узяти під контроль ситуацію з мігрантами, інакше Шенгенській угоді настане кінець.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Раніше в інтерв'ю італійській газеті Stampa прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що наступні два-три місяці стануть для ЄС визначальними, оскільки Європа не зможе впоратися з таким напливом мігрантів, як минулого року.

"Березневе засідання Європейської ради стане останнім шансом зрозуміти, чи працює наша стратегія, - сказав Туск, зазначивши, що розділяє побоювання Рютте. - Якщо ні, ми зіштовхнемося з сумними наслідками, такими як розвал Шенгенської зони. Зрозуміло, ця альтернатива нашої стратегії безрадісна, тому я закликаю країни-члени повною мірою реалізувати стратегію".

Минулого тижня австрійський канцлер Вернер Файманн заявив про тимчасове призупинення дії Шенгенської угоди. У рамках боротьби з міграційною кризою прикордонники отримали вказівку перевіряти документи в усіх, хто перетинає кордон Австрії.

Нагадаємо, канцлер ФРН Анґела Меркель заявила, що Європа виявилася неготовою до напливу мігрантів. Разом із тим політик виступила проти закриття кордонів всередині Шенгенської зони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram