ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Кадиров звинуватив російську опозицію у погрозах Росії і "обіцянках повернути Крим"

Глава Чечні заявив, що не вважає людей, "які вічно дивляться убік Заходу", частиною російського суспільства

Кадиров звинуватив російську опозицію у погрозах Росії і "обіцянках повернути Крим"
Рамзан Кадыров
Фото: instagram.com/kadyrov_95

Глава Чечні Рамзан Кадиров уточнив свої попередні висловлювання про російську опозицію.

Як випливає з повідомлення Кадирова в "Інстраграмі", він зробив "тверду заяву про тих, хто виїхав з Росії і звідти поливає брудом і обмовляє" Росію.

За його словами, вони "загрожують Росії", їздять в США і Європу, "підказують, які ввести санкції, щоб підірвати економіку безпеку, стабільність Росії", а також "погрожують за 30 секунд повернути Крим".

"Саме їх і їхніх поплічників всередині країни я мав на увазі, кажучи про притягнення до відповідальності позасистемної опозиції. При цьому мова не йшла про законну опозицію, яка порушує соціальні, економічні проблеми, питання ЖКГ та інші! А справжні вороги Росії відразу ж засвітилися, а також і ті, хто відкрито чи приховано співчуває їм. Хоча я нікого і не називав на ім'я", - пише Кадиров.

Кадиров також підкреслив, що не вважає людей, "які вічно дивляться убік Заходу", частиною російського суспільства.

"Скажу прямо, я не погрожував! Якщо ж вони сприйняли мою думку як загрозу, значить, розуміють, що ми за Росію, за нашу з вами батьківщину гинули і готові на все, щоб захистити нашу батьківщину", - заявив чеченський лідер.

Раніше Кадиров сказав, що позасистемна опозиція намагається розхитати ситуацію в Росії замість того, щоб спільно з керівництвом держави шукати вихід з кризи.

"Представники так званої позасистемної опозиції намагаються нажитися на складній економічній ситуації. До таких людей треба ставитися як до ворогів народу, як до зрадників. У них немає нічого святого", - сказав він на зустрічі з журналістами у Грозному напередодні Дня російської преси.

Незабаром російські правозахисники та інші громадські діячі написали відкриту заяву про необхідність відставки Кадирова.

Голова чеченського парламенту Магомед Даудов і депутат Держдуми Адам Делімханов потім закликали "згуртуватися" навколо Рамзана Кадирова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram