ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Радбезі РФ економічний стан Росії назвали загрозою нацбезпеці

Росія сподівається увійти до списку світових лідерів за обсягом ВВП

У Радбезі РФ економічний стан Росії назвали загрозою нацбезпеці
Фото: EPA/UPG

Помічник секретаря Ради безпеки Росії Сергій Вахруков назвав усунення економічного розриву регіонів одним з основних завдань стратегії національної безпеки.

Про це повідомляє ТАСС.

"Скориговано найважливіші завдання, на вирішення яких буде спрямовано основні зусилля. Такими завданнями є усунення дисбалансів в економіці, скорочення рівня міжрегіональної диференціації в соціально-економічному розвитку суб'єктів Російської Федерації", - сказав Вахруков.

Він додав, що стратегія нацбезпеки ставить однією з цілей розвитку Росії її входження до рангу лідерів за обсягом ВВП.

"Стратегічними цілями є розвиток економіки країни, забезпечення економічної безпеки, створення умов для розвитку особистості, переходу економіки на новий рівень технологічного розвитку, входження Росії до списку країн-лідерів за обсягом валового внутрішнього продукту і успішного протистояння впливу внутрішніх і зовнішніх загроз", - повідомив Вахруков.

Нову стратегію національної безпеки Росії 31 грудня 2015 року підписав президент РФ Володимир Путін. Серед основних загроз безпеці Росії у стратегії згадуються низька конкурентоспроможність і залежність економіки від сировини. Також згадано практики повалення легітимних політичних режимів і "кольорові революції".

Нагадаємо, наприкінці минулого тижня глава Сбербанку заявив, що Росія програла конкуренцію у світовій економіці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram