ГоловнаСвіт

Російський суд визнав доньку Бендукідзе його спадкоємицею

Спадкоємиця грузинського реформатора намір продовжувати татове справу і брати участь у розвитку його вузів.

Російський суд визнав доньку Бендукідзе його спадкоємицею

Гагаринський суд Москви визнав батьківство грузинського реформатора і колишнього міністра економіки Грузії Кахи Бендукідзе щодо 25-річної москвички Анастасії Гончарової.

Про це повідомляє "Дождь".

Гончарову визнали спадкоємицею Бендукідзе.

25-річна Анастасія Гончарова дізналася, що її батько - Бендукідзе, коли їй було 18 років. Про це вона розповіла в інтерв'ю "Коммерсанту". Після його смерті 2014 року вона домагалася визнання батьківства в Росії, Грузії та Лондоні, де зберігалися зразки ДНК Бендукідзе. У грудні 2015 року Бюро судово-медичної експертизи московського департаменту надало висновок. За результатами дослідження, зразки ДНК Бендукідзе і Гончарової збіглися на 99,9996%. Після цього суд у Тбілісі визнав Гончарову його дочкою.

"Зараз для мене пріоритет продовжувати татову справу і брати участь у розвитку його вузів - Вільного і Аграрного університетів Грузії", - розповіла Гончарова. Вона додала, що не планує займатися політикою, але хотіла б бачити Грузію успішною країною.

Каху Бендукідзе називають "батьком економічного дива" країни. Він займався реформами, працюючи на різних посадах - від міністра економіки і координатора економічних реформ до голови канцелярії уряду. Бендукідзе був прихильником лібертаріанської ідеології на пострадянському просторі. Він наполягав на зниженні втручання держави в економіку і максимальній приватизації.

У травні 2014 року Бендукідзе призначили радником Президента України Петра Порошенка. 13 листопада 2014 року Каха Бендукідзе помер від серцевого нападу.

Після відставки з уряду він почав інвестувати в освіту. Бендукідзе створив Фонд Знань, Вільний і Аграрний університети і проводив численні освітні програми.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram