ГоловнаСвіт

Британія вирішила не забороняти Трампу в'їзд у країну

Британські законодавці вирішили, що їм не слід втручатися у справи США.

Британія вирішила не забороняти Трампу в'їзд у країну
Британский парламент
Фото: www.gusjohn.com

Британські парламентарії обговорили клопотання про заборону в'їзду в країну кандидатові на посаду президента США від Республіканської партії Дональду Трампу. Більшість назвали коментарі мільярдера "божевільними" й "образливими", але наголосили, що заборона суперечитиме свободі слова.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

На думку законодавців, завдяки забороні Трамп отримав би ще більше популярності, крім того, Англії не слід брати участь в американських справах.

Громадськість обурили слова Трампа про те, що мусульманам слід заборонити в'їзд у США. Після цього понад півмільйона британців підписали петицію, що закликає заборонити Трампу в'їзд у їхню країну, де він має ділові інтереси.

Після тригодинних дебатів, під час яких висловлювалася критика на адресу Трампа, якогось рішення не ухвалили. До голосування справа не дійшла, оскільки проти заборони висловилися значно більше депутатів, ніж за заборону.

Трамп - голова найбільшої будівельної компанії в США і власник світової мережі готелів і казино. Він є фаворитом президентської гонки від Республіканської партії. Серед демократів лідирує колишній держсекретар Гілларі Клінтон. На думку експертів, успіх Трампа пояснюється його прямолінійністю і готовністю говорити про проблеми, обговорення яких інші політики вважають неполіткоректним.

Вибори президента США призначено на 8 листопада 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram