ГоловнаСвіт

У Нідерландах для розгону демонстрації проти біженців викликали спецпризначенців

Після того, як поліція евакуювала членів міської ради, люди почали розходитися

У Нідерландах для розгону демонстрації проти біженців викликали спецпризначенців
Фото: EPA/UPG

Втручання спецпризначенців знадобилося в місті Хесх у Нідерландах для розгону демонстрації проти будівництва центру прийому шукачів притулку.

Про це повідомляє

ТАСС із посиланням на телеканал Ен-о-ес.

Масова акція протесту почалася одночасно із засіданням міської ради. Спочатку атмосфера демонстрації була спокійною, проте через деякий час ситуація загострилася, натовп почав усе гучніше викрикувати гасла проти будівництва центру, запускати феєрверки і жбурляти в будівлю муніципалітету яйця.

Коли співробітники правоохоронних органів зрозуміли, що втихомирити натовп із декількох тисяч чоловік просто так не вдасться, на допомогу викликали спецпризначенців.

Спеціальні підрозділи поліції евакуювали членів міської ради, які продовжили свою зустріч в іншому місці. Після цього присутні самі почали поступово розходитися.

Про арешти нічого не повідомляють.

Муніципалітет Хесха хоче побудувати центр прийому біженців на 500 осіб. Місцеві жителі вважають, що це занадто багато для міста з населенням в 12 тис. людей. Раніше цього тижня на місці, де повинні звести центр, знайшли кілька свинячих туш і плакати з написами "народ проти біженців" і "500 - це занадто багато".

Нагадаємо, Нідерланди вирішили виділити €30 млн на референдум щодо асоціації з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram