ГоловнаСвіт

Депутат із Санкт-Петербурга зажадав перевірити висловлювання Кадирова на екстремізм

Голова Чечні назвав "тих, хто поливає брудом і обмовляє Росію", душевнохворими

Депутат із Санкт-Петербурга зажадав перевірити висловлювання Кадирова на екстремізм
Рамзан Кадыров
Фото: http://vesti.az

Депутат Законодавчих зборів Санкт-Петербурга Максим Резник звернувся до генерального прокурора Росії з проханням перевірити на екстремізм висловлювання глави Чечні Рамзана Кадирова.

Про це інформує

Російська служба Бі-бі-сі з посиланням на сайт депутата.

Увагу Резніка привернула заява Кадирова про несистемну опозицію, яку чеченський лідер порівняв із ворогами народу і закликав "судити їх з усією суворістю за їхню підривну діяльність".

Як зазначає депутат, Рамзан Кадиров закликає державу в особі правоохоронної та судової системи вжити заходів до росіян "не за вчинення загальнокримінального злочину або адміністративного правопорушення, а у зв'язку з визнанням цих громадян соціально небезпечними політично, з настроями і поглядами, які відмінні від настроїв і поглядів громадянина Кадирова Р.А., належними до політично неблагонадійних груп і політичних партій, іменованих громадянином Кадировим Р.А. ворогами народу (без будь-яких лапок)".

Крім того, Резнік посилається на постанову Конституційного суду від 30 листопада 1992 року, згідно з якою ідеї диктатури пролетаріату, а також, окрім іншого, ворогів народу привели до геноциду населення і розпалювання соціальної ворожнечі.

Депутат також закликає обмежити доступ до інтернет-сайту голови й уряду Чеченської республіки, де розміщено ці висловлювання.

Разом із тим голова Чечні Рамзан Кадиров заявив, що, говорячи про "ворогів народу", не мав на увазі "законну опозицію, що порушує соціальні, економічні проблеми, питання ЖКГ й інші".

Йшлося про тих, хто поливає брудом і обмовляє Росію, пояснив Кадиров.

"Вони загрожують Росії, їздять у США, столиці країн Європи, підказують, які ввести санкції, щоб підірвати економіку, безпеку, стабільність Росії. Також погрожують за 30 секунд повернути Крим. Незрозуміло куди! Саме їх і їхніх поплічників усередині країни я мав на увазі, говорячи про притягнення до відповідальності позасистемної опозиції", - написав чеченський лідер у своєму "Інстаграмі".

Голова Чечні також висловив припущення, що "отримувачі подачок із Заходу" - душевнохворі люди, і висловив готовність надати "тим, хто шкодить Росії, гідні палати і досвідчених лікарів".

"А фахівці стверджують, що навіть з фото цієї купки осіб видно, що вони реально потребують термінового лікування та реабілітації", - написав Рамзан Кадиров.

Нагадаємо, Рада з прав людини при президенті Росії розглядає питання про підготовку доповіді Володимирові Путіну про висловлювання Рамзана Кадирова і його оточення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram