ГоловнаСвіт

Проти молдовського опозиціонера завели кримінальну справу через погрози президенту

Розслідування було розпочато на прохання адміністрації голови держави

Проти молдовського опозиціонера завели кримінальну справу через погрози президенту
Фото: Youtube / Ренато Усатый

Лідер "Нашої партії" Молдови Ренато Усатий став фігурантом ще однієї кримінальної справи через погрози на адресу президента країни Ніколае Тімофті, які прозвучали в час акцій протесту в його резиденції.

Про це інформує ТАСС.

Як повідомляється, розслідування було розпочато на прохання адміністрації голови держави.

"Вусатий звинувачується у несанкціонованих акціях протесту поблизу об'єктів, які охороняються державою. Їх метою була дестабілізація діяльності президента країни Ніколае Тімофті, якому погрожували фізичною розправою", - наголошується в повідомленні.

За інформацією прокуратури Молдови, кримінальну справу було порушено за статтею "Загроза насильством на адресу особи, яка займає відповідальну посаду". За молдавським законам, Вусатому загрожує штраф або позбавлення волі строком до двох років.

Раніше прокуратура Молдови порушила кримінальну справу стосовно Усатого після публікацій політиком записів переговорів лідера Ліберал-демократичної партії, екс-прем'єра Володимира Філата і бізнесмена Ілана Шора. У ході подальших розглядів екс-прем'єру були пред'явлені звинувачення в корупції.

У 2014 році партія Усатого була виключена з виборчої кампанії за звинуваченням у незаконному фінансуванні, а сам політик через небезпеку арешту змушений був покинути країну і повернувся в Молдову тільки в 2015 році, почавши масові акції протесту з вимогою дострокових виборів.

Нагадаємо, 24 жовтня 2015 році меру молдавського міста Бєльци, лідеру проросійської "Нашої партії" Ренато Вусатому було пред'явлено звинувачення в порушенні таємниці листування. Його запідозрили в незаконному прослуховуванні та розповсюдженні телефонних переговорів між екс-прем'єром Молдови Володимиром Філатом і бізнесменом, мером Оргеєва Іланом Шором. На наступний день Ренато Вусатий був звільнений в залі суду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram