ГоловнаСвіт

Могеріні похвалила Україну за реформи

Голови МЗС Євросоюзу вперше акцентували не на Мінських угодах.

Могеріні похвалила Україну за реформи
Федерика Могерини
Фото: EPA

Голова європейської дипломатії Федеріка Могеріні похвалила Україну за здійснені реформи, але закликала не зупинятися на досягнутому, пише "Інтерфакс-Україна".

Про це вона сказала після зустрічі голів МЗС Євросоюзу, яка відбулася в понеділок.

"Не в останню чергу в нас була дискусія з приводу України, під час якої ми підтвердили нашу повну й одностайну підтримку повного виконання Мінських домовленостей; проте цього разу з наголосом - можливо, вперше так виразно і цілеспрямовано - не тільки і не так на виконанні "мінська", як на процесі реформ усередині України", - заявила вона.

Федеріка Могеріні згадала реформи юридичної системи та державного управління, реформи з децентралізації влади в Україні. Дипломат назвала приголомшливою і видатною "роботу, яку провела українська влада за останні місяці для того, щоб конкретними заходами просунути вперед плани реформ".

"Але це не означає, що ми не шукаємо шляхів, насамперед для спонукання і підтримки, щоб забезпечити сталість процесу реформ в Україні. Але ми не підміняємо в цьому українське керівництво: уряд, Президента, парламент, політичну систему", - цитує Федеріку Могеріні "Укрінформ". Нагадаємо, в грудні президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк і спікер Володимир Гройсман випустили спільну заяву, в якій визначили першорядні завдання на найближчі тижні.

Серед них - завершення процедури внесення поправок до Конституції України з приводу децентралізації, а також внесення змін до Конституції України в частині судової реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram