ГоловнаСвіт

У Марокко затримано підозрюваного у причетності до паризьких терактів

Підозрюваний воював у Сирії на боці "Фронту ан-Нусра" і ІДІЛ.

У Марокко затримано підозрюваного у причетності до паризьких терактів
Архив
Фото: EPA/UPG

Поліція в Марокко затримала підозрюваного в причетності до терактів у Парижі бельгійського походження.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

За даними агентства, підозрюваний воював у Сирії на боці терористичного угруповання "Фронт ан-Нусра" перед тим, як приєднатися до "Ісламської держави".

Підозрюваний був заарештований 15 січня в портовому місті Мохаммедія. Він вирушив у Сирію з одним з терористів-смертників, що підірвав себе в Сен-Дені, зазначає агентство.

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі та передмісті Сен-Дені сталася серія терактів. Бойовики влаштували стрілянину в декількох кафе і ресторанах, смертник підірвав себе на бульварі Вольтер, в концертному залі "Батаклан" захопили заручників, а на футбольного стадіону "Стад де Франс", де проходив товариський матч між збірними Франції та Німеччини, прозвучали три вибухи.

Жертвами атак стали 130 чоловік. Вісім терористів, що брали участь в атаках, мертві (сім з них були смертниками і підірвали себе, ще один був ліквідований поліцією). За інформацією ЗМІ, можливим організатором атак є 27-річний бельгієць Абдельхамід Абауд. Відповідальність за подію узяло на себе угруповання ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram