ГоловнаСвіт

У США пройшли передвиборні дебати демократів: Клінтон продовжує лідирувати

Суперники Клінтон розкритикували "продажність" провідного кандидата в президенти США.

У США пройшли передвиборні дебати демократів: Клінтон продовжує лідирувати
Хиллари Клинтон
Фото: http://azerros.ru

Колишня держсекретар США Гілларі Клінтон залишається фаворитом відбірного етапу президентської передвиборної гонки в Демократичній партії.

Про це свідчать результати четвертого раунду партійних дебатів,

що пройшов увечері 17 січня і під час якого колишній першій леді довелося парирувати доволі гострі випади з боку конкурентів, зокрема сенатора з Вермонту Берні Сандерса, повідомляє euronews.

"Я не беру грошей у приватних банків, я не отримую особистих гонорарів за виступи від Goldman Sachs, - заявив Сандерс. - Я не користуюся підтримкою різних прихованих фондів, мені не потрібні гроші Волл-стрит. Я покладаюся на середній клас і сім'ї робітників".

Сенатор, який називає себе "демократичним соціалістом", виступав на підкреслено радикальних позиціях і навіть кілька разів закликав до революції в різних сферах суспільно-політичного життя країни. Клінтон, на думку експертів, виглядала на цьому тлі цілком солідно, зокрема в обговоренні збройової проблеми.

Джеб Буш назвав Клінтон загрозою для США

"Я хочу прояснити ситуацію на прикладі сенатора Сандерса. Він сам багато разів голосував в інтересах Національної стрілецької асоціації, в інтересах збройового лобі, він 5 разів голосував проти "закону Брейді", який за останні 20 років став найважливішим документом в обмеженні поширення зброї. А він голосував за імунітет виробників і продавців зброї", - зазначила Клінтон.

Повна версія останніх теледебатів представників Демократичної партії

Закон Брейді "Про попередження злочинів, пов'язаних з ручною вогнепальною зброєю" підписав 1993 року колишній чоловік і екс-президент США Білл Клінтон. Він вимагає перевіряти біографію покупців зброї на предмет наявності кримінального минулого і психічних розладів. З 1998-го по 2014 рік у рамках цього закону було проведено понад 202 млн перевірок. За цей період заблокували більш ніж 1,2 млн спроб придбати зброю (близько 0,5% від загальної кількості). Найбільш поширеною причиною відмови у придбанні зброї є судимість за кримінальний злочин.

До першого важливого тесту кандидатів у президенти залишається менш ніж два тижні - 1 лютого відбудуться кокуси демократів у штаті Айова, де 2008 року Гілларі Клінтон показала лише третій результат, поступившись Бараку Обамі і Джону Едвардсу. Нагадаємо, раніше в січні повідомляли, що Обама вирішив посилити контроль над торгівлею зброєю у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram