ГоловнаСвіт

Олланд заявив про "надзвичайне економічне становище" у Франції

Президент Франції презентував план боротьби з безробіттям.

Олланд заявив про "надзвичайне економічне становище" у Франції
Франсуа Олланд

Президент Франції Франсуа Олланд заявив про "надзвичайне становище" економіки країни.

Про це повідомляє

France24.

За словами французького лідера, для вирішення економічних проблем необхідні нові заходи. При цьому він пообіцяв, що вони не ґрунтуватимуться на підвищенні податків.

"Єдина проблема, яка для населення стоїть вище за питання безпеки - це безробіття", - зазначив голова держави. За його словами, на боротьбу з високим безробіттям буде виділено €2 млрд.

"Необхідно збільшити рівень підготовки, освіти і кваліфікації французьких робітників", - наголосив

Олланд.

Він запропонував стимулювати наймання компаніями нових співробітників, пообіцявши компаніям зі штатом менш ніж 250 осіб по €2 тис. за наймання людини на зарплату, близьку до мінімальної, на термін від півроку, повідомляє Associated Press. 35-годинний робочий тиждень президент обіцяв не міняти і нові податки не вводити.

Крім того, Олланд наголосив, що необхідно залучати до роботи молодь з неблагополучних районів Франції, у тому числі представників нацменшин, які потерпають від дискримінації під час здобуття робочих місць.

Як зазначає АР, високий рівень безробіття в африканських громадах Франції вважають одним із факторів, які спонукають частину молоді до насильства чи торгівлі наркотиками.

За даними France24, зараз у Франції 3,57 млн безробітних.

Нагадаємо, 24 грудня уряд Франції вніс до парламенту законопроект "Про захист нації".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram