ГоловнаСвіт

МЗС Ірану назвало нові санкції з боку США незаконними

Духовний лідер Ірану закликав вважати будь-які нові санкції розривом угоди про ядерну програму.

МЗС Ірану назвало нові санкції з боку США незаконними

МЗС Ірану назвало незаконними нові санкції з боку США, пов'язані з іранською ракетною програмою, і пообіцяло продовжувати вдосконалювати свою програму військову стримування.

Про це повідомляє

агентство Рейтер.

"Ісламська Республіка відповість на ці обтяжливі та пропагандистські заходи, відстоюючи свою законну ракетну програму сильніше, ніж раніше, і розвиваючи свої оборонні можливості", - йдеться в заяві МЗС Ірану.

Прес-секретар МЗС Хосейн Ансарі Джабер сказав, що продаж Вашингтоном зброї союзникам на Близькому Сході вартістю в десятки мільярдів доларів щорічно, використовують для здійснення "військових злочинів проти палестинських, ліванських і зовсім нещодавно єменських громадян".

"Санкції США проти іранської програми балістичних ракет не мають жодної юридичної чи моральної легітимності", - зазначив Джабер.

Газети Kayhan і Vatan-e-Emrooz розмістили на перших сторінках статті, в яких заявляють про повернення санкцій. Зокрема у статті Kayhan сказано, що духовний лідер Ірану аятола Алі Хаменеї вважає, що будь-які нові санкції щодо республіки під будь-яким приводом будуть вважатися розривом ядерної угоди.

Тегеран і "шістка" міжнародних посередників (США, Росія, Китай, Великобританія, Франція, Німеччина) досягли домовленості про ядерну програму Ісламської Республіки. Вона зобов'язалася перетворити завод у Фордо на технологічний центр, а реактор в Араці перебудувати відповідно до проекту міжнародного консорціуму. Відпрацьоване паливо з нього будуть вивозити за межі країни.

16 січня США і Євросоюз оголосили

про зняття санкцій з Ірану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram