ГоловнаСвіт

Російська делегація відмовилася брати участь у зимовій сесії ПАРЄ

"Ми не хочемо їхати у Страсбург, щоб отримати чергові політичні ляпаси"

Російська делегація відмовилася брати участь у зимовій сесії ПАРЄ
Фото: www.svobodanews.ru

Російська делегація не поїде у Страсбург на першу в році зимову сесію Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ), оскільки немає гарантій, що їй повернуть право голосу.

Про це повідомляє РБК із посиланням на джерела в Держдумі РФ і Раді Федерації.

Офіційну заяву з приводу ставлення РФК до роботи ПАРЄ зробить голова Держдуми РФ Сергій Наришкін.

"Заяву готує група, яку очолює керівник апарату Держдуми Джахан Поллієва, а не, як зазвичай, комітет з міжнародних справ", - розповів співрозмовник, близький до керівництва російської делегації.

У Раді Федерації зазначили, що рішення про неучасть остаточне і воно було прийнято керівниками обох палат російського парламенту за підтримки всіх фракцій.

"МЗС виступило з доповіддю, в якій подало кілька варіантів, серед яких варіанти не їхати взагалі або їхати, але в неповному складі. Однак немає гарантії, що Росії повернуть повноваження, яких вона позбавлена в ПАРЄ. Ми не хочемо їхати у Страсбург, щоб отримати чергові політичні ляпаси", - розповіло джерело.

Водночас, за його словами, розглядається варіант, що якщо 25 січня асамблея поверне Росії повноваження, то частина делегації все ж з'явиться в Страсбурзі на цю сесію. Але такий результат малоймовірний, упевнене джерело.

Сесія ПАРЄ почнеться в Страсбурзі 25 січня.

Нагадаємо, ПАРЄ ввела санкції проти Росії навесні 2014 року у відповідь на анексію Криму і підтримку збройних сепаратистів на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram