ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

ІДІЛ влаштувала різанину в сирійському місті Дайрі-ез-Заур, убивши понад сотню людей

Жертвами атаки терористів стали не менш ніж 85 цивільних і 50 солдатів.

ІДІЛ влаштувала різанину в сирійському місті Дайрі-ез-Заур, убивши понад сотню людей
Боевики ИГИЛ
Фото: kurdpress.com

Не менш ніж 85 цивільних осіб і 50 солдатів загинули в суботу під час атаки терористичної організації ІДІЛ на місто Дайрі-ез-Заур, що розташоване на північному сході Сирії. Про це пише AFP із посиланням на "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини".

При цьому державне видання SANA стверджує, що кількість жертв серед цивільного населення становить близько 300 осіб. Якщо ця інформація підтвердиться, 16 січня 2016 року стане одним із найбільш кровопролитних днів війни в Сирії, яка триває вже п'ять років.

Напад на Дайрі-ез-Заур вчинено у відповідь на просування сирійських військ у районі Алеппо, де загинули щонайменше 16 джихадистів, і бомбардування Ракка.

Унаслідок атаки ІДІЛ вдалося увійти в північну частину Дайрі-ез-Заура і захопити одне передмістя Аль-Багілія, де і були страчені більшість цивільних. За твердженням SANA, терористи вбивали в основному жінок, дітей і пенсіонерів.

Нагадаємо, на початку тижня міжнародна коаліція зруйнувала грошове сховище ІД, скинувши на нього дві бомби вагою 900 кілограмів кожна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram