ГоловнаСвіт

США та Іран обмінялися ув'язненими

Санкції з Тегерана повинні зняти в найближчі години

США та Іран обмінялися ув'язненими
Джейсон Резаян
Фото: EPA/UPG

Напередодні зняття санкцій з Ірану країна звільнила з в'язниці чотирьох громадян з американським паспортом.

Як відзначає Бі-Бі-Сі, один з них - журналіст американської газети Washington Post Джейсон Резаян, засуджений в листопаді минулого року за шпигунство. Крім нього з ув'язнення звільнять колишнього американського військовослужбовця Аміра Хекматі, священнослужителя Саїда Абедіна і ще одну людину - Ностратоллу Косраві, рід занять якого не уточнюється.

Всі вони літаку, котрий належить Швейцарії, прямують до американського військового шпиталю в Німеччині та надійдуть під спостереження лікарів на випадок, якщо ув'язнення підірвало їхнє здоров'я.

У свою чергу США звільнили від кримінальної відповідальності шістьох іранців, затриманих за звинуваченням у порушенні американських санкцій проти Ірану. Троє затриманих вже засуджені, однак президент Барак Обама їх помилував. Ще четверо очікували початку судового процесу, але тепер звинувачення з них знімуть.

США назвали освобождение семерых иранцев гуманитарным жестом. В свою очередь, в Иране случившееся официально назвали обменом заключенными. Он произошел в тот момент, когда Иран ждет, какую оценку даст МАГАТЭ соблюдению соглашения по своей ядерной программе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram