ГоловнаСвіт

У Чорногорії колишній концтабір перетворять на курорт

Автори проекту зазначають, що мають намір зберегти зовнішній вигляд будівлі і її планування.

У Чорногорії колишній концтабір перетворять на курорт
Фото: jedro.me

У Чорногорії фортецю на острові Мамула, де під час Другої світової війни був концтабір, перетворять на розкішний пляжний курорт.

Про це повідомляє Daily Mail. Хоча місцеві жителі висловлювалися проти ініціативи влади, остання все ж має намір розмістити на курорті нічний клуб, спа, ресторани і басейн. Крім того, Чорногорія вже уклала договір оренди на 49 років зі швейцарською компанією Orascom Development Holding AG.

За інформацією влади, завдяки проекту курорту, вартість якого становить $15 млн, буде створено 200 нових робочих місць. Автори проекту зазначають, що мають намір зберегти зовнішній вигляд будівлі і її планування.

Фортецю побудували 1853 року, вона є національною пам'яткою культури. У травні 1942 року італійська окупаційна влада за наказом Беніто Муссоліні перетворила фортеці на островах Мамула і Превлак у Чорногорії на концтабори. Всього в обох таборах утримували понад 1,5 тис. осіб, переважно вихідців із Боки, Герцеговини та Південної Далмації. Табори сумно відомі тортурами і жорстоким поводженням з ув'язненими. Табір на Мамулі перестав діяти в 1943 році, коли острів звільнили югославські партизани.

Нагадаємо, раніше в п'ятницю повідомляли, що власник колишньої вілли Ескобара знесе її в пошуках золота.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram