ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Пенсіонери перекрили головну вулицю Сочі, вимагаючи повернути пільги на проїзд

В Сочі пенсіонери перекрили центральну вулицю курорту, вимагаючи повернути пільгову оплату проїзду в міському транспорті. У центрі Сочі утворився багатокілометровий корок.

В акції протесту взяли участь більш ніж 100 осіб, повідомляє телеканал "Вести.Сочи". Вони ходили пішохідним переходом, не звертаючи уваги на прохання поліції розійтися.

З 1 січня 2016 року набули чинності зміни до законодавства Краснодарського краю. Тепер пенсіонери, які отримують пенсію, що перевищує прожитковий мінімум, позбавлені права на пільговий проїзд у громадському транспорті.

Влада Сочі раніше продовжила дію проїзних квитків до 15 січня 2016 року. Рішення ухвалив мер Сочі Анатолій Пахомов на зустрічі з жителями курорту.

"Сьогодні термін продовження пільг минув, і ми вимагаємо повернути нам пільги повністю", - сказав виданню "Сочи объектив" пенсіонер Володимир Сидоров.

За даними видання "Ясно", 16 січня з пенсіонерами пообіцяв зустрітися губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондратьєв.

Раніше ініціативна група мешканців Краснодара попросила президента РФ Володимира Путіна зберегти пільги на проїзд у міському транспорті - звернення відправили у приймальню президента через правозахисний комітет "Презумпція".

Також 6 січня біля адміністрації Краснодарського краю відбулося віче громадян, які обговорювали скасування пільг для частини пільговиків, сочинські пенсіонери також збиралися біля мерії міста-курорту 28 грудня.

Нагадаємо, раніше в п'ятницю Мінекономрозвитку РФ випустив прогноз, згідно з яким 2016 року росіяни біднітимуть швидше.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram