ГоловнаСвіт

Трьох британців визнали винними в "пограбуванні століття"

Загальна вартість викраденого становить 14 млн фунтів

Трьох британців визнали винними в "пограбуванні століття"
Фото: mignews.com.ua

Королівський суд Вулвіча у Лондоні визнав винними в пограбуванні ювелірного кварталу Хаттон-Гарден Карла Вуда, Вільяма Лінкольна і Х'ю Дойла.

Про це інформує Русская служба Би-би-си.

Джон Харбінсон, племінник Лінкольна, якого також звинувачували в участі в нападі, був визнаний невинним. Його відпустили на свободу після восьмимісячного ув'язнення.

Як повідомляється, пограбування, яке називають одним з найбільших у новітній британській історії, було скоєно в квітні 2015 року у великодні вихідні. Банда проникла в підземне сховище Hatton Garden Safe Deposit і викрала звідти 56 сейфів. У них лежали золото, діаманти і сапфіри. Загальна вартість викраденого склала 14 млн фунтів.

Поліція досі не змогла ідентифікувати чоловіка, відомого як Basil. Він зсередини відкрив пожежний вихід і впустив грабіжників.

До цього в підготовці до пограбування були визнані винними ще четверо чоловіків. Найстаршому з обвинувачених, Брайану Рідеру, 76 років. Наймолодшим виявився Х'ю Дойл - йому 48 років.

Нагадаємо, суд присяжних Нью-Йорка визнав невинним 80-річного Вінсента Асаро, якого підозрювали в пограбуванні аеропорту імені Джона Кеннеді в грудні 1978 року, що лягло в основу фільму "Славні хлопці" Мартіна Скорсезе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram