ГоловнаСвіт

Адвокат наркобарона "Ель Чапо" звинуватив Шона Пенна в брехні

Захист Гусмана зажадав надати їм аудіозапис інтерв'ю з наркобароном

Адвокат наркобарона "Ель Чапо" звинуватив Шона Пенна в брехні
Хоакин "Эль Чапо" Гусман
Фото: www.rollingstone.com/пресс-служба Шопа Пенна

Захист мексиканського наркобарона Хоакіна Гусмана на прізвисько "Ель Чапо" ("Коротун"), затриманого після втечі з в'язниці, звинуватив у брехні актора і режисера Шона Пенна, який взяв у нього інтерв'ю.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Як заявив адвокат Хуан Пабло Бадільйо, його підзахисний ніколи не говорив, що є найбільшим у світі торговцем наркотиками. "Це брехня, абсурдне припущення пана Пенна", - сказав захисник.

Він підкреслив, що Гусман ніколи не робив би таких зізнань, оскільки є "розумною людиною", і зажадав надати як доказ аудіозапис інтерв'ю.

10 січня стало відомо, що влада Мексики зловили втікача з в'язниці наркобарона завдяки його інтерв'ю з американським актором і режисером Шоном Пенном, яке опублікував журнал Rolling Stone. Зазначалося, що стосовно Пенна і актриси, яка організувала зустріч із наркобароном, у Мексиці розпочато розслідування. Коментуючи цю інформацію, актор заявив, що йому нічого приховувати.

9 січня на сайті журналу Rolling Stone опублікували двохвилинне інтерв'ю "Ель Чапо", яке, як стверджується, було взято у жовтні 2015 року. В інтерв'ю Гусман розповів про своє дитинство на ранчо, проблеми з пошуком роботи в молодості, а також розкрив деталі втечі з в'язниці. Коротун зізнався, що "поставляє більше героїну, метамфетамінів, кокаїну, марихуани, ніж будь-хто інший", але заявив, що не відчуває своєї провини за те, що у світі "так багато наркотиків", пояснивши, що з його смертю ця проблема не зникне.

Про затримання Гусмана 8 січня оголосив президент Мексики Енріке Пенья Ньєто. Як повідомила влада, главу наркокартелю "Сіналоа" спіймали в результаті спецоперації. Генпрокурор Мексики Ар'їлі Гомес Гонсалес заявила, що на слід "Ель Чапо" вдалося вийти завдяки його контактам з акторами і продюсерами з приводу зйомок біографічного фільму.

Під час затримання "Коротун" втік через каналізацію і спробував сховатися від морських піхотинців, які переслідували його в автомобілі, але це йому не вдалося. Наразі Гусман перебуває у в'язниці Альтиплано у штаті Мехіко, звідки він раніше вчинив втечу. Його помістили в одиночну камеру.

"Ель Чапо" отримав широку популярність після втечі з Альтіплано у липні 2015 року. Для його звільнення прорили тунель довжиною 1,5 кілометра на десятиметровій глибині. Свою першу втечу Гусман здійснив у 2001 році, за допомогою спільників підкупивши охоронців і сховавшись усередині прального фургона.

"Сіналоа" - один із найбільших наркокартелів Мексики. Вважається, що саме ця організація поставляє близько третини всіх наркотиків у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram