ГоловнаСвіт

Число затриманих після вибухів у Стамбулі зросло до 7 осіб (оновлено)

Усі жертви теракту виявилися громадянами Німеччини.

Число затриманих після вибухів у Стамбулі зросло до 7 осіб (оновлено)
Архив
Фото: EPA/UPG

У рамках розслідування теракту в Стамбулі турецька поліція затримала сімох підозрюваних.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Туреччини Ефкан Ала в ефірі телеканалу CNN Turk.

Раніше влада Туреччини повідомила, що затримала трьох росіян після вибухів у Стамбулі. Їх підозрюють у причетності до терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД). Турецькі спецслужби виявили місце, де підозрювані зберігали документи, які пов'язані з діяльністю бойовиків. Згодом заарештували ще одного підозрюваного.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що терорист-смертник був членом ІД.

Вибух прогримів у центрі Стамбула на площі Султанахмет у вівторок, 12 січня. Унаслідок вибуху загинули 10 туристів з Німеччини, ще 17 осіб постраждали. Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що вибух скоїв терорист із Сирії.

Оновлено: Стали відомі імена всіх трьох росіян, затриманих у Туреччині після терактів у Стамбулі: Айдар Сулейменов, Руслан Хайбуллов і Камалудін Бабаєв. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на джерело в російському компетентному відомстві.

Джерело розповіло, що Сулейменов, якому в серпні 2015 року пред'явили заочне звинувачення у зв'язках з "Ісламською державою", керував переправленням людей з Росії в ІД. Зокрема він допомагав дістатися до ІД Хайбуллову і Бабаєву.

"За підтвердженими даними, він брав участь у діяльності терористичних організацій, що входять в ІДІЛ, організовував і керував роботою стійкого каналу переправлення людей з території РФ в ІДІЛ. Саме він організував виїзд у близькосхідні країни затриманих у Туреччині одночасно з ним громадян РФ Руслана Хайбуллова і Камалудіна Бабаєва", - розповіло джерело агентству.

Сам Сулейменов, за словами джерела, покинув Росію в липні 2003 року через КПП "Нова Гута".

Нагадаємо, раніше в четвер від вибуху в турецькому місті Діярбакир загинули щонайменше п'ять осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram