ГоловнаСвіт

У столиці Індонезії прогриміла серія вибухів, є загиблі (оновлено)

"Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за теракти.

Уранці в столиці Індонезії Джакарті прогриміла серія вибухів, в місті чутно стрілянину.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на очевидців.

За даними місцевої поліції, вибухів було шість - на парковці неподалік від поліцейського поста, поряд із кафе Starbucks і рестораном Burger King, а також біля торгового центру Sarinah.

Як повідомляє CNN Indonesia, ще три вибухи пролунали біля посольств Туреччини та Пакистану. Після них відбулася стрілянина між поліцією і злочинцями.

Район атаки оточила поліція. Жителів просять не виходити на вулицю. Також надходять повідомлення про стрілянину в районі, де сталися вибухи. У центр міста стягнули армійські підрозділи, на вулицях з'явилися бронетранспортери.

За даними Associated Press, наразі відомо про сімох загиблих.

Фото: EPA/UPG

Відповідальність за напади поки що не взяло на себе жодне з екстремістських угруповань.

Фото: EPA/UPG

Оновлено: Поліцейські затримали чотирьох осіб, яких підозрюють в атаках у Джакарті, повідомляє Рейтер із посиланням на міську поліцію.

Крім того, поліція вбила чотирьох нападників. Усього у вибухах брали участь щонайменше три смертники.

За останніми даними, серед загиблих - співробітник ООН. Місцевий офіс цієї організації розташований поблизу одного з місць вибухів.

Президент Індонезії Джоко Віддодо екстрено перервав свою поїздку до Яви і вже назвав подію "актом тероризму".

Оновлено о 12:50. Голова індонезійської розвідки заявив, що наразі ніщо не свідчить про причетність "Ісламської держави" до теракту, повідомляє Рейтер.

"Це, безумовно, тероризм, але немає жодних ознак того, що ще це пов'язано з ІД", - сказав він.

Міністр безпеки Індонезії Лухут Панжайтан (Luhut Panjaitan) заявив журналістам, що ситуація під контролем: "Ми сподіваємося, що громадськість буде залишатися спокійною і пильною до можливих загроз. Схожі події відбулися в Парижі, Мумбаї, Нью-Йорку, вони можуть відбутися тут".

Як повідомляє Рейтер, міністр також повідомив про ліквідацію п'ятьох терористів, зазначимо, що один з убитих бойовиків був іноземцем.

Тим часом Al Jazeera із посиланням на джерело в індонезійській поліції повідомляє про 17 загиблих.

За словами очевидців, атаку влаштували від 10 до 14 осіб, зокрема терористи-смертники.

Після того як вибух стався біля одного з кафе Starbucks у Джакарті, мережа кав'ярень вирішила закрити свої заклади в індонезійській столиці.

Оновлено о 13:10. Терористичне угруповання "Ісламська держава" взяло на себе відповідальність за теракти в Джакарті, повідомляє Рейтер з посиланням на новинне агентство, пов'язане з угрупованням.

"Бійці "Ісламської держави" здійснили збройну атаку сьогодні вранці. Ціллю були іноземні туристи і співробітники спецслужб, які захищають їх у столиці Індонезії", - йдеться в повідомленні терористичного угруповання.

Нагадаємо, вчора в Пакистані в результаті вибуху біля державного центру боротьби з поліомієлітом в місті Кветта загинули щонайменше 15 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram