ГоловнаСвіт

США виділили $70 млн на надання допомоги біженцям

2015 року у Штати допустили 85 тис. біженців, а 2016-го їхню кількість збільшать до 100 тис.

США виділили $70 млн на надання допомоги біженцям
Фото: bgnes.com

Президент США Барак Обама розпорядився виділити $70 млн зі спеціального державного фонду, створеного для надання термінової допомоги біженцям.

Про це інформує

ТАСС.

Як повідомила 13 січня прес-служба Білого дому, відповідне доручення дано держсекретареві Джону Керрі.

Кошти в розмірі до $70 млн виділяють "на непередбачені надзвичайні потреби біженців і мігрантів згідно з програмою їхнього допуску в Сполучені Штати".

Як уточнили в прес-службі президента, гроші виділять "міжнародним і неурядовим організаціям", а за їхній розподіл візьметься Бюро у справах народонаселення, біженців і мігрантів держдепартаменту США.

Повідомляють, що 2015 фінансового року, що завершився 30 вересня, у США допустили 85 тис. біженців (на 10 тис. більше, ніж планувалося спочатку), а цього року їхню кількість буде збільшено до 100 тис.

Протягом трьох останніх років квота для біженців, які прибувають у Сполучені Штати, незмінно трималася на рівні 70 тис. осіб. Чисельність біженців із Сирії, допущених за останні п'ять років у США, становить 1,5 тисячі.

Нагадаємо, американські дипломати, які в різні роки займали посаду посла США в Україні, закликали Вашингтон додатково виділити 2-5 млрд доларів Києву 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram